Lezen

Lezen op de BAS

Op de BAS vinden wij het geven van aandacht aan het leesonderwijs erg belangrijk. Zo hebben wij voor de groepen 4 tot 8 de methode Lekker Lezen. In niveaugroepjes wordt er 3x per week een half uur gelezen. Vaak wordt ook ouderhulp hierbij ingeschakeld of tutoren uit andere hogere klassen. Kinderen die dan al op het eindniveau zijn helpen de jonge kinderen met de vragen in het werkboekje. Erg mooi om te zien.

Daarnaast besteden wij veel aandacht aan de kinderboekenweek en hebben wij elk jaar een echte BAS voorleeswedstrijd en een wedstrijd voor het beste verhaal (BAS griffel) en de beste kaft (BAS penseel).

De school beschikt over een eigen schoolbibliotheek die gerund wordt door enthousiaste ouders!